Meer fruitrassen zien? Op onze assortimentslijst hebben wij meer dan 100 appelrassen samen met alle handige informatie! Bekijk de assortimentslijst.

Appelbomen.Fruitbomen.netAlkmene bekijken

Alkmene

Appelbloesem

Omschrijving van de Alkmene appel

Deze appel is ontstaan uit een kruising tussen de Cox orange pippin en een onbekende duitse appel, hij kan slecht bewaard worden en heeft een goeie vaste structuur met room-wit vruchtvlees.

Korte feiten

De Alkmene-appel, Malus domestica 'Alkmene' in het latijn, is niet zelfbestuivend , goed resistent en is maar kort bewaarbaar . Deze plant bloeit vroeg , in een wit tot lichtroze bloesem. De knoppen van de bloesem zijn donkerroze. De appels die aan deze boom komen hebben de kleur oranje,geel. De plant kan gebruikt worden voor consumptie, moes en is rijp in September. De Alkmene-appel heeft de smaak: zachtzuur.

Maten Appelbomen

De Alkmene-appel is in verschillende maten te verkrijgen. De struik (laagstam), halfstam en hoogstam. Het verschil tussen die 3 zit hem natuurlijk in de hoogte. De struik begint met vertakken op 40cm, dit houd in dat de 1e takken beginnen op 40cm. van de onderkant van de stam. De boom zelf is meestal rond de 1.4m tot 2m hoog. De halfstam vertakt op 1.2m en is dus ongeveer 2.2 meter hoog. Hoogstam vertakt op 1.8m, en is tussen de 2.5m en 3m hoog.

 
Koop de Alkmene-appel,
online, of bij onze speciaalzaak

Struik €14,50; Halfstam €19,50; Hoogstam €36,-; Lei-struik €29,50 etc.

Kijk eens bij onze webshop / contact en adres

Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd - © Houweling / Fruitbomen.net

Kijk ook eens op: onze webshop - ons weblog (veel informatie)