Meer fruitrassen zien? Op onze assortimentslijst hebben wij meer dan 100 appelrassen samen met alle handige informatie! Bekijk de assortimentslijst.

Appelbomen.Fruitbomen.netBeauty of Bath bekijken

Beauty of Bath

Appelbloesem

Omschrijving van de Beauty of Bath appel

De beauty of bath is een oude engelse appel met een geweldige smaak, hij doet het erg goed als desertappel. In de winkels komt hij weinig voor omdat hij relatief weinig oogst geeft.

Korte feiten

De Beauty of Bath-appel, Malus domestica 'Beauty of Bath' in het latijn, is zelfbestuivend , goed resistent en is maar kort bewaarbaar . Deze plant bloeit vroeg , in een wit tot lichtroze bloesem. De knoppen van de bloesem zijn donkerroze. De appels die aan deze boom komen hebben de kleur oranje,rood. De plant kan gebruikt worden voor consumptie, verwerking en is rijp in Augustus. De Beauty of Bath-appel heeft de smaak: aromatisch,zachtzuur.

Maten Appelbomen

De Beauty of Bath-appel is in verschillende maten te verkrijgen. De struik (laagstam), halfstam en hoogstam. Het verschil tussen die 3 zit hem natuurlijk in de hoogte. De struik begint met vertakken op 40cm, dit houd in dat de 1e takken beginnen op 40cm. van de onderkant van de stam. De boom zelf is meestal rond de 1.4m tot 2m hoog. De halfstam vertakt op 1.2m en is dus ongeveer 2.2 meter hoog. Hoogstam vertakt op 1.8m, en is tussen de 2.5m en 3m hoog.

 
Koop de Beauty of Bath-appel,
online, of bij onze speciaalzaak

Struik €14,50; Halfstam €19,50; Hoogstam €36,-; Lei-struik €29,50 etc.

Kijk eens bij onze webshop / contact en adres

Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd - © Houweling / Fruitbomen.net

Kijk ook eens op: onze webshop - ons weblog (veel informatie)