Meer fruitrassen zien? Op onze assortimentslijst hebben wij meer dan 100 appelrassen samen met alle handige informatie! Bekijk de assortimentslijst.

Appelbomen.Fruitbomen.netBenoni bekijken

Benoni

Appelbloesem

Omschrijving van de Benoni appel

De benoni is een hele makkelijke appel met een geweldige smaak, de appel rijpt af met een donkerrode kleur en is in het buitenland erg bekend. Hij geeft makkelijk vrucht. Een geweldige bestuiver.

Korte feiten

De Benoni-appel, Malus domestica 'Benoni' in het latijn, is zelfbestuivend , goed resistent en is maar kort bewaarbaar . Deze plant bloeit vroeg , in een wit tot lichtroze bloesem. De knoppen van de bloesem zijn donkerroze. De appels die aan deze boom komen hebben de kleur rood. De plant kan gebruikt worden voor consumptie en is rijp in Augustus. De Benoni-appel heeft de smaak: aromatisch,zachtzuur.

Maten Appelbomen

De Benoni-appel is in verschillende maten te verkrijgen. De struik (laagstam), halfstam en hoogstam. Het verschil tussen die 3 zit hem natuurlijk in de hoogte. De struik begint met vertakken op 40cm, dit houd in dat de 1e takken beginnen op 40cm. van de onderkant van de stam. De boom zelf is meestal rond de 1.4m tot 2m hoog. De halfstam vertakt op 1.2m en is dus ongeveer 2.2 meter hoog. Hoogstam vertakt op 1.8m, en is tussen de 2.5m en 3m hoog.

 
Koop de Benoni-appel,
online, of bij onze speciaalzaak

Struik €14,50; Halfstam €19,50; Hoogstam €36,-; Lei-struik €29,50 etc.

Kijk eens bij onze webshop / contact en adres

Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd - © Houweling / Fruitbomen.net

Kijk ook eens op: onze webshop - ons weblog (veel informatie)