Meer fruitrassen zien? Op onze assortimentslijst hebben wij meer dan 100 appelrassen samen met alle handige informatie! Bekijk de assortimentslijst.

Appelbomen.Fruitbomen.netBramley's Seedling bekijken

Bramley's Seedling

Appelbloesem

Omschrijving van de Bramley's Seedling appel

De bramley's seedling is een oude, grote groene appel. Hij is orgineel afkomstig uit Engeland. Deze appel is erg zuur, en daarom beter geschikt voor verwerking.

Korte feiten

De Bramley's Seedling-appel, Malus domestica 'Bramley's Seedling' in het latijn, is niet zelfbestuivend , goed resistent en is maar kort bewaarbaar . Deze plant bloeit tussentijds (overlapt de vroege en late bloeitijd) , in een wit tot lichtroze bloesem. De knoppen van de bloesem zijn donkerroze. De appels die aan deze boom komen hebben de kleur groen. De plant kan gebruikt worden voor moes, verwerking en is rijp in September. De Bramley's Seedling-appel heeft de smaak: zuur.

Maten Appelbomen

De Bramley's Seedling-appel is in verschillende maten te verkrijgen. De struik (laagstam), halfstam en hoogstam. Het verschil tussen die 3 zit hem natuurlijk in de hoogte. De struik begint met vertakken op 40cm, dit houd in dat de 1e takken beginnen op 40cm. van de onderkant van de stam. De boom zelf is meestal rond de 1.4m tot 2m hoog. De halfstam vertakt op 1.2m en is dus ongeveer 2.2 meter hoog. Hoogstam vertakt op 1.8m, en is tussen de 2.5m en 3m hoog.

 
Koop de Bramley's Seedling-appel,
online, of bij onze speciaalzaak

Struik €14,50; Halfstam €19,50; Hoogstam €36,-; Lei-struik €29,50 etc.

Kijk eens bij onze webshop / contact en adres

Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd - © Houweling / Fruitbomen.net

Kijk ook eens op: onze webshop - ons weblog (veel informatie)