Meer fruitrassen zien? Op onze assortimentslijst hebben wij meer dan 100 appelrassen samen met alle handige informatie! Bekijk de assortimentslijst.

Appelbomen.Fruitbomen.netBreaburn bekijken

Breaburn

Appelbloesem

Omschrijving van de Breaburn appel

Een zeer populaire appel die lang bewaard kan worden zonder zacht te worden, heeft een lekkere zachtzure smaak. Deze appel is ontstaan uit een kruising van Granny Smith en Lady Hamilton. Officieel de Braeburn

Korte feiten

De Breaburn-appel, Malus domestica 'Breaburn' in het latijn, is zelfbestuivend , minder goed resistent en is lang bewaarbaar . Deze plant bloeit vroeg , in een wit tot lichtroze bloesem. De knoppen van de bloesem zijn donkerroze. De appels die aan deze boom komen hebben de kleur oranje,geel. De plant kan gebruikt worden voor consumptie en is rijp in September. De Breaburn-appel heeft de smaak: zachtzuur.

Maten Appelbomen

De Breaburn-appel is in verschillende maten te verkrijgen. De struik (laagstam), halfstam en hoogstam. Het verschil tussen die 3 zit hem natuurlijk in de hoogte. De struik begint met vertakken op 40cm, dit houd in dat de 1e takken beginnen op 40cm. van de onderkant van de stam. De boom zelf is meestal rond de 1.4m tot 2m hoog. De halfstam vertakt op 1.2m en is dus ongeveer 2.2 meter hoog. Hoogstam vertakt op 1.8m, en is tussen de 2.5m en 3m hoog.

 
Koop de Breaburn-appel,
online, of bij onze speciaalzaak

Struik €14,50; Halfstam €19,50; Hoogstam €36,-; Lei-struik €29,50 etc.

Kijk eens bij onze webshop / contact en adres

Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd - © Houweling / Fruitbomen.net

Kijk ook eens op: onze webshop - ons weblog (veel informatie)