Meer fruitrassen zien? Op onze assortimentslijst hebben wij meer dan 100 appelrassen samen met alle handige informatie! Bekijk de assortimentslijst.

Appelbomen.Fruitbomen.netCox Orange Pippin bekijken

Cox Orange Pippin

Appelbloesem

Omschrijving van de Cox Orange Pippin appel

De Cox Orange Pippin is internationaal gezien de meest gebruikte appel. Hij heeft een heerlijk zoete smaak en vast vruchtvlees.

Korte feiten

De Cox Orange Pippin-appel, Malus domestica 'Cox Orange Pippin' in het latijn, is niet zelfbestuivend , goed resistent en is lang bewaarbaar . Deze plant bloeit tussentijds (overlapt de vroege en late bloeitijd) , in een wit tot lichtroze bloesem. De knoppen van de bloesem zijn donkerroze. De appels die aan deze boom komen hebben de kleur geel,oranje. De plant kan gebruikt worden voor consumptie, verwerking en is rijp in September. De Cox Orange Pippin-appel heeft de smaak: zoet.

Maten Appelbomen

De Cox Orange Pippin-appel is in verschillende maten te verkrijgen. De struik (laagstam), halfstam en hoogstam. Het verschil tussen die 3 zit hem natuurlijk in de hoogte. De struik begint met vertakken op 40cm, dit houd in dat de 1e takken beginnen op 40cm. van de onderkant van de stam. De boom zelf is meestal rond de 1.4m tot 2m hoog. De halfstam vertakt op 1.2m en is dus ongeveer 2.2 meter hoog. Hoogstam vertakt op 1.8m, en is tussen de 2.5m en 3m hoog.

 
Koop de Cox Orange Pippin-appel,
online, of bij onze speciaalzaak

Struik €14,50; Halfstam €19,50; Hoogstam €36,-; Lei-struik €29,50 etc.

Kijk eens bij onze webshop / contact en adres

Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd - © Houweling / Fruitbomen.net

Kijk ook eens op: onze webshop - ons weblog (veel informatie)