Meer fruitrassen zien? Op onze assortimentslijst hebben wij meer dan 100 appelrassen samen met alle handige informatie! Bekijk de assortimentslijst.

Appelbomen.Fruitbomen.netEcolette bekijken

Ecolette

Appelbloesem

Omschrijving van de Ecolette appel

Deze appel is een milieu-appel, dit houd in dat zeer goed resistent is tegen ziekten. Dit zorgt ervoor dat bestrijding-middelen zo goed als onnodig zijn. Heeft een harde, vaste, structuur.

Korte feiten

De Ecolette-appel, Malus domestica 'Ecolette' in het latijn, is zelfbestuivend , goed resistent en is maar kort bewaarbaar . Deze plant bloeit laat , in een wit tot lichtroze bloesem. De knoppen van de bloesem zijn donkerroze. De appels die aan deze boom komen hebben de kleur rood,geel. De plant kan gebruikt worden voor consumptie en is rijp in September. De Ecolette-appel heeft de smaak: zachtzuur,aromatisch.

Maten Appelbomen

De Ecolette-appel is in verschillende maten te verkrijgen. De struik (laagstam), halfstam en hoogstam. Het verschil tussen die 3 zit hem natuurlijk in de hoogte. De struik begint met vertakken op 40cm, dit houd in dat de 1e takken beginnen op 40cm. van de onderkant van de stam. De boom zelf is meestal rond de 1.4m tot 2m hoog. De halfstam vertakt op 1.2m en is dus ongeveer 2.2 meter hoog. Hoogstam vertakt op 1.8m, en is tussen de 2.5m en 3m hoog.

 
Koop de Ecolette-appel,
online, of bij onze speciaalzaak

Struik €14,50; Halfstam €19,50; Hoogstam €36,-; Lei-struik €29,50 etc.

Kijk eens bij onze webshop / contact en adres

Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd - © Houweling / Fruitbomen.net

Kijk ook eens op: onze webshop - ons weblog (veel informatie)