Meer fruitrassen zien? Op onze assortimentslijst hebben wij meer dan 100 appelrassen samen met alle handige informatie! Bekijk de assortimentslijst.

Appelbomen.Fruitbomen.netElstar bekijken

Elstar

Appelbloesem

Omschrijving van de Elstar appel

De Elstar is de bekenste appel in Nederland. Deze appel is erg goed te bewaren, groeit niet te hard en geeft rijk vrucht. Ideaal dus! De smaak is zachtzuur, en dus ideaal voor verwerking. Maar ook als handappel is dit soort goed te gebruiken. Dit ras is in 1972 ontdekt door meneer Visser. Het is een kruising tussen de Golden Delicious en Ingrid Marie. 2 zeer populaire rassen.

Korte feiten

De Elstar-appel, Malus domestica 'Elstar' in het latijn, is zelfbestuivend , goed resistent en is lang bewaarbaar . Deze plant bloeit laat , in een wit tot lichtroze bloesem. De knoppen van de bloesem zijn donkerroze. De appels die aan deze boom komen hebben de kleur rood,geel. De plant kan gebruikt worden voor consumptie en is rijp in September. De Elstar-appel heeft de smaak: zachtzuur.

Maten Appelbomen

De Elstar-appel is in verschillende maten te verkrijgen. De struik (laagstam), halfstam en hoogstam. Het verschil tussen die 3 zit hem natuurlijk in de hoogte. De struik begint met vertakken op 40cm, dit houd in dat de 1e takken beginnen op 40cm. van de onderkant van de stam. De boom zelf is meestal rond de 1.4m tot 2m hoog. De halfstam vertakt op 1.2m en is dus ongeveer 2.2 meter hoog. Hoogstam vertakt op 1.8m, en is tussen de 2.5m en 3m hoog.

 
Koop de Elstar-appel,
online, of bij onze speciaalzaak

Struik €14,50; Halfstam €19,50; Hoogstam €36,-; Lei-struik €29,50 etc.

Kijk eens bij onze webshop / contact en adres

Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd - © Houweling / Fruitbomen.net

Kijk ook eens op: onze webshop - ons weblog (veel informatie)