Meer fruitrassen zien? Op onze assortimentslijst hebben wij meer dan 100 appelrassen samen met alle handige informatie! Bekijk de assortimentslijst.

Appelbomen.Fruitbomen.netGloster bekijken

Gloster

Appelbloesem

Omschrijving van de Gloster appel

Gloster is een oude appel die erg rijk vrucht geeft. Veel vruchten vallen af door vruchtrot, daarom erg uit de belangstelling geraakt.

Korte feiten

De Gloster-appel, Malus domestica 'Gloster' in het latijn, is zelfbestuivend , minder goed resistent en is lang bewaarbaar . Deze plant bloeit laat , in een wit tot lichtroze bloesem. De knoppen van de bloesem zijn donkerroze. De appels die aan deze boom komen hebben de kleur rood. De plant kan gebruikt worden voor consumptie en is rijp in Augustus. De Gloster-appel heeft de smaak: zachtzuur.

Maten Appelbomen

De Gloster-appel is in verschillende maten te verkrijgen. De struik (laagstam), halfstam en hoogstam. Het verschil tussen die 3 zit hem natuurlijk in de hoogte. De struik begint met vertakken op 40cm, dit houd in dat de 1e takken beginnen op 40cm. van de onderkant van de stam. De boom zelf is meestal rond de 1.4m tot 2m hoog. De halfstam vertakt op 1.2m en is dus ongeveer 2.2 meter hoog. Hoogstam vertakt op 1.8m, en is tussen de 2.5m en 3m hoog.

 
Koop de Gloster-appel,
online, of bij onze speciaalzaak

Struik €14,50; Halfstam €19,50; Hoogstam €36,-; Lei-struik €29,50 etc.

Kijk eens bij onze webshop / contact en adres

Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd - © Houweling / Fruitbomen.net

Kijk ook eens op: onze webshop - ons weblog (veel informatie)