Meer fruitrassen zien? Op onze assortimentslijst hebben wij meer dan 100 appelrassen samen met alle handige informatie! Bekijk de assortimentslijst.

Appelbomen.Fruitbomen.netGravenstein(er) bekijken

Gravenstein(er)

Appelbloesem

Omschrijving van de Gravenstein(er) appel

De gravensteiner is een ouderwetse verwerkingsappel die bekend staat op zijn zoete, frisse smaak. Deze appel is niet goed te bewaren, maar waarom zou je dat willen bij zo'n heerlijke appel?!

Korte feiten

De Gravenstein(er)-appel, Malus domestica 'Gravenstein' in het latijn, is niet zelfbestuivend , minder goed resistent en is maar kort bewaarbaar . Deze plant bloeit vroeg , in een wit tot lichtroze bloesem. De knoppen van de bloesem zijn donkerroze. De appels die aan deze boom komen hebben de kleur geel,oranje. De plant kan gebruikt worden voor consumptie, verwerking en is rijp in Augustus. De Gravenstein(er)-appel heeft de smaak: zoet,aromatisch.

Maten Appelbomen

De Gravenstein(er)-appel is in verschillende maten te verkrijgen. De struik (laagstam), halfstam en hoogstam. Het verschil tussen die 3 zit hem natuurlijk in de hoogte. De struik begint met vertakken op 40cm, dit houd in dat de 1e takken beginnen op 40cm. van de onderkant van de stam. De boom zelf is meestal rond de 1.4m tot 2m hoog. De halfstam vertakt op 1.2m en is dus ongeveer 2.2 meter hoog. Hoogstam vertakt op 1.8m, en is tussen de 2.5m en 3m hoog.

 
Koop de Gravenstein(er)-appel,
online, of bij onze speciaalzaak

Struik €14,50; Halfstam €19,50; Hoogstam €36,-; Lei-struik €29,50 etc.

Kijk eens bij onze webshop / contact en adres

Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd - © Houweling / Fruitbomen.net

Kijk ook eens op: onze webshop - ons weblog (veel informatie)